Gina

Håhåjaja, jag börjar tycka synd om Gina Dirawi - hon är så bevakad och påhoppad att hon nog kan få skit för att hon äter frukost. 
 
Expressens nätupplaga påstod idag att hon skulle sjunga den svenska nationalsången på arabiska och genast vara en massa nationalister sårade ända in i själen. Nu visade det sig att så inte var fallet, hon sjunger en svensk folkvisa på arabiska. Vilket i och för sig Expressen nu har lagt till som en rättelse i slutet av artikeln. Justaste vore att lägga ut rättelsen som ett eget inslag - många läser kanske som jag på nätet - skummar rubriker rätt ofta och läser eventuell ingress (eller vad det heter, den där i artikelns början). Men våra mediadrakar är väl mer att betrakta som skvallerpress än kvällsdito?
 
Å vad skulle det egentligen göra om Gina sjungit vår nationalsång på arabiska? Vore väl bra om våra nyanlända fick veta vad texten betyder? Själv kan jag förstå Norges nationalsång och en hel del av de engelspråkiga - men jag skulle tycka det vore lite häftigt att någon  gång få höra på svenska vad t ex finska nationalsången handlar om, den tyska, den ryska och en hel del till. 
 
Åter till Gina, med tanke på att hon har några år kvar till trettio tycker jag att hon är superduktig som programledare och törs ta ut svängarna lite. Fast folk verkar lite rädda - det är iallafall så jag väljer att tolka alla som rasar i insändare och sociala medier så fort hon öppnat munnen - en ung och duktig tjej, det utmanar. 
 
Ha en bra lördagkväll!
 
 
 
 
 

Här är jag!

Det är kanske dags att uppdatera lite...för såklart undrar ni vart jag tagit vägen!?!
 
Tja,allt är som vanligt och jag mår bra. Det har kommit mera snö och det gillar jag eftersom det höll på försvinna häromveckan när Gumman Tö gjorde ett rejält besök.
 
Här har vi sportlov vecka 10 och efter det blir det lite förändring för mig på jobbet. Jag ska nämligen bara jobba i skolan...som specialpedagog i den klass jag brukar verka i som fritidspedagog. Å hon som normalt gör det jobbet ska jobba som speciallärare i samma klass. Å hon som i sin tur egentligen har speciallärartjänsten ska vara tjänstledig för att pröva på en annan tjänst. Som ni säkert anar beror dessa omändringar inte på att vi är exeptionellt lämpade utan på den krassa verkligheten...ingen sökte vikariatet för specialläraren. Så visst är vi en nödlösning, det fattar vi ju. Förhoppningen är dock att det ska gå bra...
 
Förresten så mår jag inte tusen procent bra, jag har en skena på högerarmen p g a en infektion i leden från tummen och en bit in på armen. Som jag enligt handfysioterapeuten ådragit mig sakta men säkert...Har haft skenan en månad och på onsdag ska jag förhoppningsvis slippa den.
 
Men annars är allt som vanligt och jag mår bra.
 
 
 

RSS 2.0