Rapport från en annan semester

Hej och hå - jag förlustar mig jag!  Förra fredagen klev jag på ett tåg i okristligt tidig tid - 5.45 gick det. Jag klev upp en timme innan...Tillbringade helgen i Stockholm med några kompisar. Å vi åt och drack och pratade och hade egen chokladprovning.
 
Men, det är alltid ett men, flyktingkrisen satte lite sordin på stämningen och helheten på helgen. En uttryckte sin vanmakt och förtvivlan över läget och frustrationen över att vilja hjälpa men inte var riktigt säker på hur det ska gå till för att falla ut bäst. Vi var tre som delade hennes känsla, den fjärde visade upp en lite otäck inställning. Lite lånade fakta från SD - snudd på "hjälp dem på plats", de begår flest brott ("det finns statistik på det") etc... Det blev lite konstigt - eftersom vi inte riktigt hade anat att hennes människosyn var så inskränkt. 
Men vi överlevde både den kvällen och nästa dag, bl a med en jättetrevlig stadsvandring med guide på Södermalm. Däremot tror jag att det alltid kommer att ligga kvar en olustig känsla - man tror att man känner sina vänner...
 
 

Rapport från en semester

Nu har jag jobbat en vecka efter semestern. En alldeles förträfflig semester!
Provade på att träffa en alldeles okänd men ändå för mig känd person, Sylvia. Hittade henne när hon bloggade, det gör hon inte så ofta nu. Däremot har vi kontakt på facebook. 
 
Eftersom min tripp startade med att jag for till Stockholm så kontaktade jag henne - eftersom "mitt" lag skulle spela mot det i hennes nejder. Så kul - jag blev bjuden på underbar sillunch och vi hittade verkligen varandra!Vi hade en hel del gemensamma åsikter om tingens ordning här i världen. Jag är så glad åt att jag tog mig modet att kontakta henne!
 
Dagen efter hann jag med ett besök på Fotografiska muséet, äntligen! Det var några år sedan sist. Stockholm var jag sedan klar med för denna gång. 
 
Resten av semestern tillbringade jag i Jönköping, Blev bortskämd som bara den av min kompis. God mat och härliga upplevelser och promenander. Tja, så mycket bätttre kan inte en semester vara!
 
Avslutet blev dock lite panikartat i första skedet - bussen från Småland var inne på Cityterminalen två minuter efter att mitt tåg gått. Men hör och häpna, SJ bemötte mig fantastiskt  - ordnande ny tågbiljett morgonen efter och även ett hotellrum. Bussbolaget - tja, där satt en snubbe som inte visste hur han skulle förfara med min försening och han fick inte tag på någon chef... Konstigt när det inte finns klara riktlinjer för hur ersättning ska ges vid förseningar!
 
 
F ö så vann mitt lag fotbollsmatchen i Stockholm. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0