Äntligen!

Jag har inte längtat men ändå känt på nåt vis att jag varit på väg. Å det behövs! Så i flera dagar har jag trimmat in hjärnan på vart den ska följa med kroppen. Igår vann hjärnan- den övertygade mig om att jag var fört trött. Idag fick jag både tiden, knoppen och kroppen att synka ihop sig för ett pass på:     
 
Så nu tar vi tag i tillvaron jag och mina  extrakilon!!!
 

 

Morgondagen väntar

Helgen är slut, känns det som i allafall för klockan är tio på kvällen.Snart är det i morgon.Jag måste försöka sova snart - jag börjar 6.30.
 
I morgon ska vi få sitta och göra en grovplanering utifrån de sk styrdokumenten. Ni tror väl inte att vi börjar halvsju på morgonen? Näe - först ska jag öppna sedan när vikairerna kommer vid 7.30 åker jag och kollegan till kommunens stora hus och träffar resterande. Där får vi sitta och försöka komma fram till nåt bara vi är tillbaka på jobbet kl 13... Å då ska vi ha haft vår lunch också.
 
Det är ju inte klokt - undrar hur många arbetsplatser som organiserar en planeringsdag på detta vis?!
 
 
 
 
 
 
 

Runda hörn

Jag gjorde ett ryck alldeles nyss och gjorde en helgstädning. Jamen det går ju plättlätt när man har runda hörn! Det hade jag idag. Å så strök jag en duk och la på bordet i vardags-rummet. Helgfint!
 
Å nu ska jag släcka ner elektriska ljuset och tända lite ljuslyktor istället. Så kommer dom att fladdra lite stilla här medan jag slappar i soffan, framför tv:n. Å  då jag ser inte  alls i det halvkumma ljusskenet att det finns en massa stryktvätt i en hög...Eller att det vart en runda-hörnstädning.
 
Gla´helg på er!
 
 
 
 

Val

Jag bor i ett land där vi får rösta - det tycker jag att vi ska uppskatta och nyttja! Vi har i allafall en liten chans att välja dem som ska representera oss och förhoppningsvis fatta både kloka och bra beslut för vår räknig.
 
Till kyrkovalet brukar det inte vara så frekvent med väljare. Men i år tror jag det är annorlunda, det kan kyrkan till stor del tacka de sk sociala medierna för, tror jag. På exvis Facebook har både uppmanande artiklar och statusar delats om vikten av att vi bryr oss om även detta val.
 
Jag har inte gått ur kyrkan - funderade ärligt talat på det för några år sedan men det blev bara en tanke. Idag tycker jag att kyrkan är bra på mycket - de har t ex en massa bra social verksamhet. De finns där också när det sker t ex en större olycka på en ort - med stödgrupper och samtal med drabbade. De hlälper flyktingar, hemlösa och andra behövande.
 
Kyrkan som byggnad tilltalar mig, det är ett värdefullt arv vi har i dessa vackra byggnader som vi bör vårda och hålla efter.Kyrkor är oftast underbara konsertlokaler och det gillar jag. Att höra en duktig kör fylla kyrkorummet med toner är så härligt!
 
Min mamma och pappa ligger i en minneslund, den är både vacker och välskött. Det händer att jag slår mig ner där och lättar mitt hjärta för dem eller bara talar om hur mycket jag saknar dem. Minneslunden ligger såklart på kyrkans mark och kyrkogårdsförvaltningen sköter om den med den äran!
 
Ovanstående är väl de främsta anledningarna till att jag idag väljer att behålla mitt medlemskap i svenska kyrkan. Till dagens val var jag kanske inte så väl förberedd på vilka jag skulle personkryssa på valsedlarna men jag kände att det viktigaste var att jag röstade. För jag vill inte att Sverigedemokraterna ska få plats i kyrkans sammanhang bara för att jag inte orkar masa mig till vallokalen.
 
Hoppas ni också har använt er av er medborgerliga möjlighet att påverka!
 
 
 
 

Protest?

Hoppsan - undrar om kroppen ville tala om något? Jag hade världens värk i magen natten till igår. Så frampå eftermiddagen gav jag upp och for hem.
 
Sov i fem timmar!!! Å sedan var jag upp i tre innan jag somnade igen. Vaknade nån gång för att jag frös och någon gång av att det var för varmt. Feber?
 
Idag har jag varit hemma och gjort ingenting. Det värker till i magen när jag ätit och det har jag försökt göra i små mängder med mellanrum. 
 
I morgon blir jag hemma också bestämde jag. I mitt jobb kan man liksom inte vänta tills i morgonbitti för att känna efter - jo, man kan men det är det nästan ingen som gör. För oftast måste det in en vikarie och helst behöver man ringa dem dagen innan för att få "napp".
 
Å jag vet inte om jag gör rätt. Men i värsta fall har jag en magkatarr på gång. Det vill jag inte ha. I bästa fall så är det kroppen som säger ifrån, jag föredrar det. En protest från systemet för att det inte ska bli värre?
 

Septembersöndag

Såja, där kom söndagskvällen fort som en lort. Det innebär att jobbarveckan snart är på ingång. Den lär visst vara fem dagar lång den här veckan också. Jag ska försöka vara positiv till alla mina arbetsuppgifter och tycka det är helt okej med lite förhöjd puls lite nu och då.
 
Annars då? Tja, tvättmaskinen är i gång, köket är röjt och hallen är tömd på diverse väskor som bara lämnats hipp som happ där. Å jag har ingen aaaaaniiing om vem det kan vara...Antagligen samma en som inte dammsugit hemmet i veckan...men det går nog någon dag till.
 
I morgon bitti är jag uppe med den s k tuppen och försöker trösta mig att jag får sluta klockan tre på eftermiddagen.Så då hinner jag kanske baka, träna eller städa. Nej, jag tänker inte hinna alltihopa, det är jag för lat för.
 
Fantastiskt nog för denna landsända har vi haft några riktigt varma septemberdagar. Ja, det hör faktistk inte till vanligheterna att vi kan gå i shorts långt in på kvällen i september. Det lär vara lite höstigare väder på ingång men det gör inget - jag gillar hösten. I allafall tills löven är bruna - då kan de blåsa av och snön kan komma. Ja, jag gillar vintern också. Vad gillar ni?
 
 
 
 

I mitt tycke...

så är det för många arbetsdagar mellan måndag och fredag, typ tre stycken.
Jag blir så trött av att jobba...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0