Påsklov

Just nu är det påsklov på "min" skola, det är skönt. Vi har inte så många barn på fritids och de vi har är så nöjda med att få vara ute och spela fotboll, vara inne och spela spel - dessutom utan att avbrytas av "rasten är slut".

Under påskhelgen har vi fått en massa fönster förstörda - på jobbet alltså. Så himlans trist, inte ens glasmästaren verkade glad - trots att kommunen förmodligen är hans bästa kund! Å det satans glassplittret som kryper in överallt. I lekrummet är det fyra rätt stora fönster - splitter över hela golvet, lekmattan, in i dockskåpet - ja, ni fattar!Eftersom det är Valborgsmässoafton till helgen så satte de luttrade glasgubbarna bara in enkelrutor - den inre tar de efter helgen. Så är rutkrossarna i farten blir det inte lika mycket att ta rätt på efter dem. Haha.

Ja, så mycket mer har jag inte att förtälja, jag har en tvätt att ta rätt på, en diskmaskin att tömma och ett tv-program att titta på.


Visningsdags...

I morgon eftermiddag kommer det en mäklare hit. Å ska värdera min enkla boning.

Nej, jag ska inte flytta. Inte än på ett tag, hoppas jag. T o m hoppas jag kunna bo här i många år till. Jag trivs ju jättebra!

Jaha, vadan då detta med visning? Tja, jag var på banken och pratade bl a pension för ett tag sedan och insåg att en viss del av min framtida pension kanske finns i mitt boende.  Å då erbjöds jag en gratis värdering!

Så i morgon ska lyan besiktas och bedömas av ett proffs. Nu är här ostylat, väldigt mycket ostylat och rätt mycket grejor som förvaras...men det får vara som det är.

Just idag är jag lat

Jag sitter här och är lite söndagslat. Funderar på vad jag ska göra idag - det är faktiskt rätt i ordning här så inget akut städröj behövs. Påskpyntet är framme (ja, jag gillar att påska till det lite) och köksbänken är i ordning, inga kassar står och dräller i hallen, sängen bäddad och frukosten íntagen.

Igår gjordde jag faktiskt allt jag bestämt mig för - simmade, handlade och tog en sväng på stan innan det var dags för lite röj i köket och dammsugande av "palatset".  Jag är annars väldigt bra på att skjuta upp saker...

Så det får väl bli tvätt och kanske sopa ihop lite grus utanför ingången. Då känner jag mig lite nyttig och kan sedan lösa korsord, läsa bok och dricka kaffe utan dåligt samvete för allt som inte blir gjort. Jamen det låter jättebra, jag sätter i gång bums! Mors!

Näe, inga bildbevis idag heller

Jamen hur blev det nu då? Så fort jag ska göra nåt från en resa med bilder så kommer jag av mig...Jag har inte ens vågat ladda ner bilderna på datorn för senast jag försökte ladda ner så blev det lite rörigt...

Men jag lever i allafall och har anpassat mig till verkligheten rätt bra, tycker jag. Hade en alldeles underbar friluftsdag på fjället i vårvintesol förra veckan. Tränade lite, för lite. Blev nästan lurad på 1 april - satt åt frukost och lyssnade på tv:n (jag gör så,använder den lite som radio ibland) och våra regionala nyheter. där de berättade om att öl kan framställas av en brustablett  - "men hur kan det gå ?" hann jag tänka innan jag insåg vilken dag det var!

Lurad vart jag i lördags också, eller snuvad. På en födelsedagsuppvaktning där det skulle serveras smörgåstårta och vin. Trevligt sällskap därtill så det lockade mig. Jag ignorerade mitt lätta illamående, antog att det var lite klent kostintag som gjorde sig påmint. Efter drygt halva resan fick jag trycka på stoppknappen och kliva av bussen. Sedan stod jag där, ungefär som någon av alkohol bedagad tant, och spydde i snödrivan. Tji kalas men sakta promenad istället, till slut kunde jag kliva på en buss hemåt igen. Jag hade inga sysselsättningsproblem resten av kvällen...

Alldeles utmatterad var jag i går men coca-cola, blåbärssoppa och nån skorpa fick jag i allafall i mig frampå eftermiddagen. Så nu är jag hemma och vilar kroppkakan.

Åter till det här med bilder - hur gör ni när ni lägger in flera bilder efter varandra? Gör ni inlägget i word först? Jag tycker inte att blogg.se är så enkelt att förstå alla gånger. Å egentligen - varför skulle ni vara intresserad av bilder från en storstad som ni sett massor av både i tv och tidningar? Jag har ju inte varit på nåt exotiskt ställe där få har satt sin fot - snarare tvärtom - massor av människor har trampat där. ( märker ni hur jag försöker smita undan?)

Jag ska prova mig en kopp te och några skorpor, så delikat lunch serveras det i det här huset idag! Kanske t o m en kopp blåbärssoppa.

RSS 2.0