En annan dag

...ska jag berätta om min helg.

Grillmästarinnor - finns dom?

Idag har det inte regnat och inte skinit (heter det verkligen skinit? Skint?) någon sol. Lite mellandag m a o. Temperaturen var i allafall ändå lagom för en grillning.Det blev middagen idag grillandet - sallad och grillad fläskkarré. Vi kunde sitta ute i kortärmat i nästan en timme.

Men egentligen borde det inte stått grillat på menyn idag och ingen annan dag heller. Det borde egentligen vara praktiskt omöjligt eftersom vi är två femininer i huset och det vet väl alla att det är MÄNNEN som grillar?

Jamen ursäkta mig, döttrar till ensamstående mödrar skulle alltså inte få möjlighet att avnjuta resultatet av den varma årstidens vanligaste syssla i svenska trädgårdar?!?!

Vi kan grilla, både jag och dottern. Rätt bra också, köttet blev perfekt. Okej då, fläskkarré är kanske inte det mest finlirskrävande köttet men ändå.

När vi är hos släkt och vänner så stämmer schablonbilden som ofta levereras i media - det är mannen i hushållet som sköter grillandet. Underbara sallader, superba efterrätter (och förmodligen också grillmarinaden) har gjorts av kvinnan. Liksom den inbjudande dukningen.

Är schablonbilden verkligen sann?  Finns det inga grillmästarinnor, bara grillmästare? Hur är det hos er?


Jobbare Jag

Idag började jag min lilla arbetsperiod, i veckor ska jag "slita" för brödfödan! Det är inte alls synd om mig - den här årstiden har jag världens bästa jobb! Jo, det är sant; om det är fint väder kan vi göra allt det där som de flesta vill göra sköna sommardagar. Å regnar det är man bara glad åt att man inte har semester!

Det är ju dessutom skönt att det inte är en massa möten, tider, rastvakter, träffar och tjafs. Det är färre barn och hela arbetstillvaron går i ett lugnare tempo. Barnen brukar tycka det är roligt att "hinna leka klart". Ett år bad de t o m om att slippa göra utflykt; "kan vi inte få vara kvar här på fritids och leka i stället?". De fick dom.

Å när jag slitit för brödfödan - vilket är två veckors tid - ska jag vara ledig tre igen. Smart upplägg va?


Sommarstunder

Idag, eller snarare så här på morgonen (klockan är trots allt inte åtta ännu) smakar frukosten ljuvligt.Jag intar den ute på altanen och världen är inte riktigt vaken. Lite bilbrus på avstånd, lite fågelkvitter och så jag. Som inte låter. Bara njuter.

Jag avrundade min kväll här ute igår också - klockan var nästan midnatt innan jag gick in efter att ha läst tidningen och ätit en skål jordgubbar. Å för dig dom bor söderut - jag hade ingen lampa tänd på altanen, sommarnatten gjorde sitt intåg utan mörker.

Det här är stunderna för mig när sommaren är som bäst - en stilla och varm morgon när jag kan sitta och bara njuta och känna hur ron lägger sig tillrätta i mig. En kväll som är varm utan att vara klibbig när jag kan sitta ner och avrunda min dag och lyssna till hur ljuden runtom avtar. Å blicka ut över en klar sommarnattshimmel.

I kväll ska jag avrunda min dag ute i stugan tillsammans med min kompis. Vi tror att vi ska orka cykla, precis som vi gjorde i ungdomens dagar. För säkerhets skull ska jag om en stund fara ut med maten mm. Så det inte blir så tungt för oss...

Ha det!

RSS 2.0