Stafettläkare=utanvettläkare

Jag kan inte låta bli att tycka illa om, uppröras och svära över detta;
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtlandsnytt/stafettlakare-begar-82-000-for-en-vecka
 
Den här hälsocentralen ligger inte otillgängligt till, är inte i avsaknad av el och vatten och patienterna har inte våldsamt smittsamma sjukdomar (tror jag iallafall...) i jämförelse med andra hälsocentraler.
 
82 000 kr i veckan, hotell och hyrbil för att jobba en vecka!  Jag tycker att stafettläkarna beter sig både omoraliskt och oetiskt, de utarmar våra landsting och gör att vården kraschar...
 
Visst, de har en lång utbildning men såvitt jag vet så är både du och jag med och betalar den, via skattsedeln. Jag tycker också att de har ett viktigt jobb med mycket ansvar etc. Men det finns det fler som har.
 
All heder åt de läkare som antar en fast tjänst och inte bidrar till att köra våra landsting i botten!!!
 
 
 
 
 
 
 

Teknikovänligt år

Tekniken har inte riktigt varit med mig i år - senast så packade min router ihop. Suck. Ett nytt är beställt men...Telia hann inte skicka det innan jul verkar det som. En- och enhalv vecka före jul blev väl lite snärjigt...
 
Förresten så var det mer teknikstrul efter det - jag tappade min telefon i backen! Den lagade och numera fungerande. Först tänkte jag att det var ju bra att jag hade fodral på den...men eftersom den landade med kortänden först så var det den oskyddade delen som tog stryk...Å efter några dagar var hela skärmen svart...
 
Teliabesök börjar höra till mina veckorutiner nu. Den här gången fick jag, tack vare försäkringen, en ny telefon för 750 kr. Ett par modeller nyare än min. Å då var  min två år gammal...jisses, vad det skapas nya modeller hela tiden! Han tyckte jag skulle byta abonnemang också, det jag hade var också förlegat.
 
Det blev ett nytt abonnemang, men jag tog Haleboop istället för Telia. Fick en liten surfplatta för det och så ska det komma ett par rejäla hörlurar också. Hm, man står där glad och nöjd som kund och tror att man får en massa saker...men kanske hade abonnemanget kunnat vara ännu billigare utan extragrejor? Eftersom det var strax före jul så lekte expediten lite tomte och gav mig ett fodral till telefonen också. Så ni förstår att jag tyckte att jag fick mycket för pengarna?!  
 
Men jag fortsätter hata väntetiden på Teliabutiken!
 
 
 
 

12 december, nästan lussefiadagen

Så här mycket snö var det för några år sedan...Nu är det bara trist - ingen snö, frusen backe och mörkt....
Själv ska jag baka lussebullar och pepparkakor i morgon, fast jag har lite svårt att vara i fas med juleriet eftersom det inte är någon snö. Lite sur på det faktiskt.
 
Sur också för mitt struliga bredband, hoppas dottern kan fixa till det i morgon. Å min tv som inte heller vill fungera. Tror det hänger ihop. Men strulbredbandet är anledningen till mina sällan förekommande blogginlägg numera. (I kväll lånar jag dotterns bredband)
 
Å julklapparna är inköpta och inslagna. Näe, bara skoja - hälften är inköpt och resterande har jag iallafall ett hum om. Det är inte så många att fundera på men det ska ju bli bra ändå.
 
I kylen ligger en ekologisk rimmad skinka som jag ska ugnsteka/baka och sedan griljera. För jag tycker det är godare med rimmad och dessutom bra med ekologiska produkter. Men det är nog mitt livs dyraste julskinka så det vill till att den blir god!
 
Ha en go helg!
 
 
 

Ok

Å den fungerade! Mobiltelefonen alltså så nu är jag nöjd.
 
Annars så rullar det på här i livet, har avnjutit kungliga huvudstaden några dagar i förra veckan. Hann med en konferensdag, en shoppingdag och en studiebesöksdag. Å lördagen så tog vi det lugnt innan vi äntrade tåget hemöver.
 
Å nu ska jag bege mig på träning, inte enbart för att jag vill utan även för att det behövs...
Ha en go kväll!
 
 
 

RSS 2.0