Arbetslinjen

Sommarens sista semestervecka blev  lite lat...Men jag hann i allafall upptäcka att trädgårdsarbete är överskattat som må-bra-form! Det är trist och inte speciellt rogivande. Å så upptäckte jag att jag lagt min sista semestervecka samtidig som fri-idrottsEM, det kändes som en bra bonus!
 
Nu är det arbetslinjen som gäller, har jobbat en vecka och det har gått bra. Med planeringdagar, studiedag och övertid såklart. Det var jag inställd på att det skulle bli. Så det får bli bonus i lönerapporteringen.
 
Nu kommer tempot på jobbet att vara rätt intensivt i minst en månad till, innan schemat "satt" sig och innan alla har koll på var och när de skall vara någonstans. Å vad som ska göras. En del funderar inte ens på att saker löser sig - som t ex schema för personalen eller vem som följer barnen till skjutsen. (Våra barn har skolskjuts, de flesta bor en bit ifrån särskolan)
 
Vädret har nu återanpassat sig till normal jämtländsk väderlek denna årstid. Dvs. lite blåst, inte över 20 plusgrader utan snarare ner mot 15. Å så lite regn nu och då. Ibland stilla duggregn och ibland rejäla ösregn. Men det gör faktiskt ingentingefter den här sommaren.
 
Ha en go´vecka!
 
 
 
 
 
 

Liten semesterrapport 5

Puh.Nu börjar sista semesterveckan...Det är dags att börja vända dygnet - klockan har blivit både två och tre senaste nätterna innan jag lagt mig. Å då sover jag till framemot 9-9
 
Nej, jag har inte varit ute på sk dåligheter utan jag tror att det är värmen. Jag är som  en slöhög hela dagen till framemot åtta på kvällen. Då kommer jag igång med allt möjligt, ibland de mest triviala sysslorna; plocka i och ur diskmaskin t ex.
 
Helt klart är det dags att börja återta kontrollen över tillvaron!
 
 
 
 
 
 
 
 

Liten semesterrapport 4

...så sen så sen.
Jag tänkte försöka lägg in lite bilder från min tredje semestervecka...Men jag hittar inte sladden jag misstänker att jag behöver - från mobil till dator.
 
Hur som så åkte jag inlandsbanan till Mora. Å fint väder hade jag och härliga dagar, sådana när man både tankar upplevelser och vänskap.
 
Förra veckan var nog årets varmaste vecka - då jobbade jag. Men jag har ett bra jobb då. Tyvärr så fixar jag inte så mycket hemma när det är så varmt...Så mitt hushåll släpar efter. Nu har jag ju haft en veckas semester till och då har jag iallafall kommit ikapp med tvätten och dess strykning. Å förutom jeans, vinterkängor och ännu varmare vinterkängor (typ skoterstövlar) så är det nog köpstopp ett tag igen...Det finns kläder så det räcker.
 
Idag har jag dock sett till att kontokortet ska få jobba om ett par veckor...Beställde nya glasögon. Det är inte fullt två år sedan jag kollade synen sist. Precis som jag befarade var den lite sämre på vänsterögat.
 
I staden pågår den årliga Storsjöyran och det lär väl vara fullt ös på torget och runt ikring. Veckan innan har de ju ett s k Stråk efter sjön. Där sätter diverse restauranger upp sina lokaler i tältliknande former. Med dubbelt så dyr mat och hälften så mycket. Ibland uppträder det någon trubadur eller orkester i nåt av tälten och däremellan spelar alla full kräm och lite till. Så det är inte så lätt att sitta ner och ta en öl och försöka samtala. Jag och en kompis var ut en kväll men vi avrundade snabbt genom att gå till en ordinarie krog. Å sånt fantastiskt väder det har varit både dagar och kvällar nu i flera veckor måste varenda restaurang med uteservering gått plus. Förnodligen så de klarar sig även om det skulle bli en så kall vinter att ingen kan tänka sig att gå på lokal och svinga en bägare!
 
Ha en skön helg!
 
 
 
 
 

RSS 2.0