Beslutsångest?

Jag vill att min kropp ska bestämma sig! Är den pigg och kry eller förkyld?
I ett par veckor har jag hostat med olika intervall och intensitet, känt mig snorig på kvällen, haft lite ont i halsen en del morgnar. Men sällan sammanfaller alla krämporna, för jag antar att då skulle jag bli sjuk. Men det vill sig inte riktig. Så jag tränar ändå. Inte varje dag men några gånger i veckan. Bra eller dåligt?
 
Ja, sådana värdsliga problem dryftar jag idag - är trött efter dagens jobb. Som bl a innebar en dryg timme i +34-gradigt vatten...Jo, jag har betalt för det. Fast inte så mycket, borde få lite skavsårstillägg efter som den lilla juvelen jag badade med pratade på bussen, i duschen, i bassängen och i fiket. Rätt oavbrutet. Men söt som en liten karamell är hon och eftersom hon gillar mig så kompar vi bra ändå.
 
I morgon sitter jag och en kollega och kollar ett skolgårdsprojekt som vi försöker söka både idéer och pengar till. Är det någon som har någon fantastisk skolgård att tipsa oss om - den ska framförallt kunna vara tillgänglig även om man rör sig lite ovigt eller sitter i rullstol.
 
Nu är det godnatt!
 
 

Storm

Jag läser på nätet om den annalkanden stormen som ska dra in över framför allt södra Sverige. Å jag har en enorm respekt för naturens väderkrafter och jag har tillräckligt med fantasi för att tänka mig hur det kan bli! Så just nu är jag glad över att jag bor där jag bor. Men vem vet - vindarna kanske tar sig ända hit också.
 
Två av dotterns Usa-år gick orkaner över Long Island där hennes skola låg. Jag var inte helt lugn kan jag säga.
 
Nu funderar jag på hur det blir för er bloggkompisar - framför allt Micke som bor i ljuva Götet. Som kanske inte är så ljuvt just nu? Hoppas du inte blåser bort, håll dig inomhus!
 
Här har vi just nu ett envetet regn, så det är inte vintern ännu. Men nu har vi ju vintertid, de flesta löven har blåst av och de som eventuellt sitter kvar på nåt träd är bruna. Så nu kan det faktiskt få bli vinter. Men inte storm.
 
 

...

...Igår för 23 år sedan skulle jag skriva om i förra inlägget. Svipp så var det publicerat bara efter att jag skrivit rubriken och jag hittar inte var jag tar bort det!
 
Men i allafall så var det igår 23 år sedan jag vaknade upp och fick reda på att jag fått flicka och att allt gått bra.Den vänliga mjuka rösten som sa det var samma röst som lugnade mig precis innan narkosen slog till.
 
Jag födde alltså "sovandes". Fort gick det - 10 minuter efter att de körde ut mig från förlossningsalen och upp till op så är hon född. Min efterlängtade. Svår var hon att få till och svår var hon att få ut!
 
Å igår fyllde hon alltså 23 år. De åren har på nåt vis också gått fort, men faktiskt inte varit så svåra vad gäller henne. Det är häftigt att vara mamma och visst har det blivit några fel gjorda på vägen, men jag tror, att de har varit av lindrig art.

 
 
 
 

I går för 23 år sedan...

 

Jag får inte riktigt till det

...för här är inte städklart ännu. Jag hittar nån katalog, urriven text och dylikt. Då kommer jag liksom av mig.Så dimper jag ner i soffan en stund, som blir till två stunder. Å så gör jag ett litet, väldigt litet ryck igen...
 
Fick i allafall en del tvättat igår. Tvätten sköter sig ju nästan själv så det räknas liksom inte som någon större arbetsinsats. Däremot ska jag sortera och plocka in tvätt som legat som ett dåligt samvete ett tag.
 
Men städat blir det inte idag heller, jag bara småplockar. Kanske blir det någon ordning till slut. Eventuellt.
 
 
 
 

Hejhej!

Men hur hamnade jag här...i soffan?! Jag ska ju städa, när jag plockat undan trehundrafyrtiosjutusen saker som ligger på fel ställen.
 
Veckan som  gick den har varit. Rätt okej dessutom. Både inne och ute på arbetstid, då är jobbet som bäst.Avklarade blodtryckskontrollen hos doktorn och det var helt okej med trycket. Tränat har jag gjort också, två ggr iallafall. Vilket är bättre än veckan innan, då var det noll.
 
Jag har varit rätt stillsam här hemma - hur i hela fridens dagar kan det då bli så rörigt?!  Kan bero på att jag valt att inte se. Fortsatt ställa grejer i hallen, lägga kläder i hög och likadant med tidningarna...Å om man då som jag väljer det blinda alternativet då får man en massa sofftid. Som straffar sig.
 
Från det ena till det andra - i går var jag inne på Konsum en liten stund - när jag kom ut var det vitt på backen. Från plus 2 till minus 3 i temperatur på en kvart. Det var andra snön, den första kom i lite mindre  omfång i veckan. Så nästa gång stannar den. Så det så.
 
Nu ska jag häva mig upp och ta itu med omvärlden, i allafall den närmaste. Ha en skön lördag! Speciellt ni som är så ordningsamma att veckostädningen avklaras på en liten halvtimme på fredags eftermiddag. Sån vill jag också vara, tips mottages av kronisik slarvmaja!

Höstnjutning

 
 
 
Den här bilden är en riktigt vacker höstbild eller hur? Man får riktig lust att ströva i väg och bara njuta av dagen eller hur? Men se det ska jag inte göra, ströva iväg alltså, njuta kan jag försöka drista mig till. Jag sitter fortfarande i min soffa efter att ha intagit frukosten.
 
Det ser inte ens ut så här hos mig idag. Nyss regnade det och min fjällvy var insvept i en grå tjocka. Tyvärr. Jag hade gärna haft en härlig solig höstdag med hög, klar luft. Men chanserna för det verkar inte så stora. Å mina planer för lördagen är ändå inte så bra-väder-beroende. Fast kanske är det roligare att åka till återvinningen och slänga i solsken?
 
F ö så har jag aldrig stått under det där trädet en höstdag,inte ens varit i närheten av det. Jag hittade bilden i datorns exempelbilder.
 
 
 

RSS 2.0