puh

Nu har jag "åkt" fem mil och även strukit de sista två! Men nu är det slut på OS så då ska det väl bli lite mindre pulspåslag framför teven. Puh.

I fredagskväll och i går kursade jag. Å precis som sist är jag alldeles tom i luvan på söndagen, det blir inte just något gjort på hela dagen. Förutom femmilen och strykningen då. Puh.

Jag ska göra en rejäl insats till innan det är dags för dusch och sömn - skotta snö. Puh.

SJ,SJ gamle vän!

Å hur är det ställt med SJ? Herregud, hur ska man våga ta tåget när man inte vet om man kommer fram om tre timmar eller tjugofem?

Äh, jag raljerar bara. Jag tycker vi har lite lyxproblem här eller sk. I-landsbesvär. Jamen, hur svårt kan det vara om man promt måste ut och åka tåg när SMHI mfl. klart och tydligt går ut med att väderläget gör att man helst inte bör ge sig ut på resa?!

Jag menar varför gnälla då? Det är en massa saker jag tycker att man inte ska ta för givet en sådan helg (som tydligen södra Sverige har haft) om man ska åka tåg!
T ex att det inte kan bli kallt - ta med lite extra kläder.
Att bistrovagnen har begränsat utrymme för matförvaring och den blir snart utsåld om tåget blir mer än trettio minuter sent.Ta med matsäck och vatten! 
Att väderläget blir bättre om konduktören mfl. får riktigt mycket skäll för förseningarna. Väx upp!

I Malawi har HIV tagit en hel generation, barn uppfostras av barn. I Haiti har hela livet försenats och förstörts för många.
Det finns barn i Brasilien som hellre skulle bo i en stillastående SJ-vagn än på gatan. Ja, det finns mycket att jämföra med...


Helgslut

Så är helgen slut - söndagskvällen är på väg mot natt om nån timme.

Jag har inte gjort så mycket, försökt läsa till min kurs. Jag är efter och funderar på om det är värt att gå överhuvudtaget.
Fast jag har just läst en intressant bok om elevhälsoteam. Å jag gillar att sitta på föreläsning och få mig lite till livs! Men jag hinner inte med mig vad gäller skrivandet om det jag läser. Jag orkar helt inte hålla tillräckligt högt tempo. Å jag behöver lite mer tid än vad jag trodde att komma in i det här med att läsa...

OS har jag förståss också deltagit i. Det är skönt att bli så glad för andras skull  att man står upp och hoppar när det blir ett silver i skidåkning, som när Anna Haag tävlade i fredags.Skönt var det också att se killarnas häftiga körning i går, att det finns så´n lagkänsla i en individuell idrott.

I kväll har jag varit på en "tjejträff" - vi är alla över femtio numera men vi var tjejer när vi började träffas! Gott att ses och få liten uppdatering på vad som händer. Det är konstigt att det finns så lite tid numera för det där lilla telefonsamtalet, den snabba titten in till någon eller en liten träff på stan.

Hoppas ni får en bra vecka! Jag ser framemot min måndagskväll - jag har börjat en kurs i frigörande dans!


Ljuvligt ljud!

Idag har jag njutit av ett ljud! Det från tvättmaskinen. Vilket jag annars brukar försöka stänga in i badrummet. Inte i dag - dörren fick stå öppen och jag njöt av att höra den stånka sig runt i tvättprogrammet.

Det var en liten tunn plasttråd som ställt till det.
Näe, jag hade inte kunnat fixat det själv - reparatören fick skruva i sär den faktiskt!

Böckerna har jag inte lagt någon energi på idag och tänker kanske inte göra heller...för nu ska jag skotta snö. Äh, först är det OS!


Livet just nu - bortappat och trasigt

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Bara lite småsaker som att jag tappat den sista kvarvarande nyckeln till bostaden, slagit sönder två glas inom en timme i söndags, tvättmaskinen inte vill fungera och fortfarande har jag inte fått tag i ALLA BÖCKERNA! 

Nycklar har jag fått nya idag, eller fått - betalat (avd onödiga utgifter!) och glasen överlever jag utan, tvättmaskinen kommer de och tittar på i morgon. Å inte bara tittar hoppas jag. Laga vore bra. Böckerna, böckerna - det är mitt aber just nu. Får försöka leta på nätbokhandlarna i morgon.

Tager mig en semesterdag i morgon också. Om jag hade råd (vilket ni förstår att jag inte har med mina slarviga vanor!) så skulle jag vara ledig en dag i veckan för jämnan och den dagen skulle vara onsdag. Lite skönt så där mitt i veckan.

Annars så pågår ju OS och jag gillar ju som bekant att idrotta, jag är en jävel på skidskytte i soffan och jag knäcker Hellner i uppförsbacken från samma soffa. Men Kalla...jag är imponerad och lite till, vilket psyke! Dessutom kan hon ju åka skidor också.

Jag sitter inte uppe på nätterna - vågar inte störa min kassa sömnförmåga för mycket. Men spelar damkronorna final mot Kanada kan jag ta det under övervägande. Jag ser på de i drotter som går på drägliga tider. Som skidskytte och längdåkning.

Men usch så ilskna ni ska vara över att ni betalar lika dyr tv-licens som jag, ni som inte är idrottsintresserade. Jag menar det är ju en totalbekvakning, man blir nästan matt eller hur?

Nu ska jag ladda för min kväll i tv-soffan - den har jag inte tappat bort i allafall. Fast det är klart - den kan ju gå sönder!


"Ledig"

Jahaja, jag har en ledig dag i dag. En semesterdag. Som jag ska använda till mina studier - men den bok jag behöver läsa först har jag inte fått tag i. Suck! Så då får jag väl börja med nummer två då...

Varför jag tar semester för att plugga? För att jag har inte råd att vara tjänstledig och min chef anser inte heller att hon har råd att ge mig några pluggdagar. Eller det är ingen annan som fått/får och det ska vara lika! Men jag får böckerna bekostade! Fast jag får absolut inte göra några understrykningar och jag måste ställa dem i vårt refrensbibliotek efter kursen...

Nu ska jag ta mig en slurk kaffe och sedan bege mig på en liten promenad. Med snöknarr under skorna och det är så härligt, tycker jag!


Min sällskapshelg

Tidigt på lördagmorgon ska jag bege mig norrut - jag ska till Umeå! Å varför sätter man sig i en bil i ottan för att åka dit? Tja, för min del beror det på att jag var förstahandsvalet och det smickrar ju. En kompis har en son som pluggar i Umeå och nu har han flyttat från hyrestant till en lägenhet som han ska dela. Med tre tjejer. Modig grabb!

Nu behöver sonen lite möbler etc från barndomshemmets alla vrår och lådor och den ömma modern ska leverera dem. När hon tagit det beslutet då tog hon nästa; det att fråga mig som sällskapsdam till resan. Å jag tackade ja, jag ska prata och vara allmänt trivsam att ha i bilen. I värsta nödfallet kan jag behöva köra också, men det lockar inte speciellt eftersom det är en släpvagn med också...

Vi ska övernatta på hotell och jag ser redan framemot söndagens hotellfrukost! Det är liksom frukosten som är vitsen med att bo på hotell eller hur?

Jag laddar för detta med att gå på krogen i morgonkväll! Firande av jobbarkompisar -  mat, trevlig samvaro  och skratt, tror jag det blir, på en liten mysig krog i staden.

Ha det gott ni också!

RSS 2.0