Stiltje

Klockan står på morgon och det är ett mörker ute som börjar randas i djupblått över hustaken. Det är normaltid eller vintertid som den också kallas och morgnarna inbjuder till stilla reflektioner vid frukostbordet och det tända stearinljuset.

Det är lite stiltje på både bloggande och kommentarer från mig, jag är visserligen in och besöker er. Eller jag smyger in och läser lite och sedan tassar jag iväg igen.Fast inte lika ofta. Det beror på lovet. Detta underliga lov kallat höstlov innebär att min dotter är hemma. Å det blir inte tid och faktiskt inte heller lust att vistas i bloggvärlden lika mycket som annars.

Jag återkommer!

Tillbaka

Tillbaka i vardagen! Det var intensiva och bra dagar i Stockholm. Å vet ni att det finns hur många Intersport och Stadium som helst där? Å vi var tvungen att gå in i varenda en...

Mot södern!

Om sex timmar sitter jag på tåget mot Kungliga Huvudkommunen,innan dess ska jag hinna sova också!

Jag ska träffa mitt "lilla" barn som kommer åkandes från sin studieort. På måndag blir det "lilla" barnet 17 år! En anledning så god som någon att träffas i Stockholm och fira i flera dagar! Det blir i form av shopping misstänker jag...

Jag har förberett mig för att äntra den stora stadens gator - de bekväma skorna är framställda, garderoben synkad så det ena passar till det andra och dessutom är håret nytt! Nja, inte riktigt men i allafall nyfärgat. Av mig själv, vred nog loss ett par stelnade kotor framför nackspegeln igår kväll för att se att all färg var där den skulle. Hittade lite på skuldran! Å idag har jag varit till frissan och klippt mig. Den klippningen var inplanerad och således inte föranledd av min färgning!

Hoppas ni får en skön helg - att jag får det förväntar jag mig!


Stilla snölycka - var är du?!

Idag strax innan två kom det, några snöflingor. Vi var förvarnade - både tv, radio och tidningar har pratat om snö. Snöfallet varade inte bara en stund utan bara fortsatte och fortsatte...Så nu är min värld vit som snö, vilket alltså har sina naturliga orsaker. Den verkar lite tung och blöt så den kanske gör som metereologerna säger - försvinner p g a varmare vindar om lördag. Enligt gammal tro och hävd är det tredje snön som stannar. Idag var den andra. Så nästa gång den dimper ner är det vinter!

Jag funderade lite på mina känslor inför snön.Jag har ingenting emot den, tvärtom så brukar jag välkomna snön eftersom den oftast föregås av den tråkigare delen av hösten - den när alla löv bara är bruna och blåser omkring. Förr, ja, bara för tre eller fyra år sedan så fyllde den där första snön mig med någon slags stilla lycka inombords. Att vakna och vrida upp persiennen och se marken snötäckt utanför fönstret brukade var en lyckostund som liksom spred en frid i hela kroppen. Tillsammans kunde vi stå där dottern och jag och bara sucka av välbehag.

Den hösten jag "nästangickiväggen" så blev det en aha-upplevelse och sorg i mig när snön kom.Samma dag hade jag varit till doktorn som förklarade att det inte tagit mig fjorton dagar att bli så'n och att den fjortondagars sjuksrivning som jag nyss avverkat inte riktigt skulle vara tillräckligt. Långt fram på eftermiddagen blev sedan varse att jag kände absolut ingenting inför den snötäckta världen utanför mitt köksfönster.Den välbekanta känslan uteblev fast jag försökte få tag i den. Plötsligt förstod jag hur rätt doktorn hade.Då jag insåg på allvar att det skulle ta tid att komma tillbaka.

Det var beskrivningen av min reaktion eller rättare sagt den uteblivna reaktionen för snön som fick min exman att fatta. "Då förstår jag att du verkligen mår dåligt" sa han med eftertryck och i det ögonblicket försvann hans oförstående för min sjukskrivning.

För mig var det som den där första julen man slutar tro på tomten (fast jag har nog inte riktigt slutat tro på honom, han bor nämligen i berget ovanför mig!) eller som när man första gången inte ligger vaken och längtar och pirrar upp sig inför födelsedagen. När man liksom "vuxnar" på sig mot sin vilja.

Nu sitter jag här och inser att det kan vara likadant med snön - jag har växt på mig, blivit vuxnare? För inte heller idag kom den där stilla lyckokänslan och jag saknar den så jag gråter!

Känns det annorlunda om man vaknar till snö, om den inte kommer som nu under dagen? Kanske. Jag vet i allafall att när det första gången för vintern kommer riktigt mycket snö under en natt så kan man höra det när man vaknar! Det är så tyst eftersom allt är inbäddat i mjuk, vit snö. Alla ljud är liksom på avstånd och man tassar förundrad upp.

Jag vill inte att avsaknaden av känslan ska vara det jag mest befarar - att jag är lite för trött, att vägen bort från väggen har krympt igen...Å jag vill inte heller vara "vuxen" i det här fallet,jag vill ha tillbaka min känsla för första snön! Tänk om den är borta för alltid!?!!? Jag vill stå där barfota framför fönstret och känna mig lycklig och lugn ända infrån och ut en tidig morgon. Lycklig för snön som gör min värld så vit,ljus och vacker.
Jag vill ha kvar min stilla snölycka!

Vardagsvärk och dotterlängtan

Arbetsveckan har börjat och det är soc. här, nätverk där och elevård där - alla vill ha information, alla vill veta men barnen då? Får man vara mamma/pappa på vilka premisser som helst? Näe, givetvis inte men ibland känns det som om det är så...

Mitt i allt elände kan man få en oväntad och varm kram och höra en liten barnröst viska: Annika, jag gillar att vara med dig!  Då känns det lätt att orka vidare. Tills jag kommer hem och känner hur axlarna värker, öronen längtar efter tystnad och kroppen efter sömn, en sömn som sannolikt inte blir så obruten som den skulle behöva vara.

Det är inte synd om mig - jag bara präntar av mig lite - det är säkert bättre i morgon!Så jag ser fram emot ännu en dag på jobbet. Å snart, rätt snart får jag bryta vardagslunken, det ser jag verkligen framemot eller snarare längtar till! För nästa fredag morgon klockan tidigt, då sätter jag mig på tåget.
Till kungliga huvudkommunen far jag och umgås med min älsklingsunge - min dotter. Längtar, längtar!


Fredagsfrid

Arbetsveckan är slut och jag sitter här och funderar på om jag ska dammsuga och torka golven eller äta middag. Det lutar åt middag, dammtussarna trivs så bra så de stannar nog tills dammsugaren vill träffa dem.

I onsdags for jag hem från jobbet - så ont i huvudet att jag helt enkelt inte orkade stanna kvar. Vila och värme hjälpte, massage av min knallhårda axlar också. Idag har jag jobbat igen och känner mig m a o förtjänt av helgvilan.

Planerna är vaga, lösa och nästan obefintliga för helgen. Det är ju dammtussarna då förståss...På söndag ska jag till en jobbarkompis på middag - det blir paltbröd med fläsk och vitsås! Mums, jag längtar redan, det är flera år sedan jag åt det!

Frukostyoughurt

En tallrik med youghurt naturell ingår i min frukostmeny mest sju dagar i veckan. I bland är jag duktig och skär ner diverse olika frukter i den, ibland lyxar jag den med lite hjortron. Oftast blir det nog bara en skivad banan i youghurten och lite kanel därpå.

I morse svepte jag fram i köket, trött och hungrig och lite jäktad...Tekopp här, youghurttallrik där - pytsade i banan och kanel.Slog mig ner och tog njutningsfullt en sked youghurt och det var gott. Efter andra skeden hann jag känna att det smakade annorlunda men tog glatt en tredje sked - då kände jag lukten. Av curry!

Onekligen en något annorlunda smak på youghurten men jag slevade i mig det i allafall, bananer och curry brukar ju passa bra ihop.

Trots allt tänker jag försöka återgå till den vanliga smaksättningen av youghurten i morgon!


RSS 2.0