Väldans välkommen Marta Clio!


Till Marta!

Du är ung, du är pigg och du ska förhoppningsvis orka forsla mig många mysiga mil!

Ditt namn har du efter inköpsdagen - 27 juli 2007 - det utalas inte Marta utan Marta.
Ja, det där förstår ju varenda en - att det inte är helyllesvenska Marta (som jag eg. tycker är ett rätt vackert namn, tryggt på något vis)utan Marta, som den brasilianska fotbollspelerskan i Umeå IK. Tycker det passar i hop med ditt efternamn Clio, som är ditt modellnamn. Det passar bra att döpa dig efter en fotbollsspelare eftersom du säkert kommer att bli övningskörd av min fotbollspelande dotter framöver...Ganska snart, närmare bestämt om en liten dryg vecka.

Jag ska vårda dig ömt och försöka att köra dig varsamt. Välkommen Marta!


Tusen tack och adjö Tekla!

Tusen tack och adjö Tekla!

Sedan den 23 september 1998 har vår relation varat, jag minns pirret i magen när jag körde iväg från Bilbolaget - hur skulle detta gå?

Det har gått bra, du har inte krånglat så mycket och utan gnäll har du transporterat spralliga innebandytjejer och alla deras väskor och otaliga är de fotbollsfior du forslat runt länet - med bollar och benskydd skumpandes i bagaget. Dessutom har du troget  och tryggt låtit oss färdas på semestrar, inköpsrundor, sopsortering och emellanåt  har du även fått ha släp och cykelställ.

Du har varit fantastisk men nu börjar tillvaron förändras - du är rätt törstig av dig och det börjar bli lite skavanker här och där som kostar på att fixa till...Mina behov av en stor och trygg bil att forsla dotter och vänner i har minskat och jag tror att det finns någon därute som kan ge dig mer utmaningar än jag kan just nu - att forsla mig till jobbet, stugan och affären är lite för lite att "bita" i för en sådan tjej som du!

Hoppas du blir hittad av någon som städar och tvättar dig lite bättre än jag! Att din nästa ägare är någon som känner glädje över att få köra dig Tekla, precis som jag gjort.

Krogen, Harry P och bilar

Andra semesterdagen och jag är ömsom lat och ömsom riktigt effektiv. I dag har det varit mulet och rätt varmt och en svag, skön bris. Men molnen börjar se oroväckande regngrå ut...Oroväckande för att jag ska ut och förlusta mig  i kväll - halva stans befolkning har redan varit där och nu är det min tur! Jag ska på Krogstråket - det som får alla krögare att sälja hälften så stora portioner för dubbelt så mycket pengar och kartellbilda sig om ölpriset! 

Innan kvällens begivenheter så ska jag krama min dotter som åker i väg till sin stad i morgon - klubbträningen börjar på onsdag. Just nu är hon hos sin pappa och jag går förbi där på vägen in till stråket.  Å jag går inte bara förbi  - jag stannar och kramar henne och gör  henne jätteglad! Det vet jag, för hon har väntat på den senaste Harry Potter - boken och den har kommit idag. Jag beställde den på Adlibris på nätet och den engelska upplagan finns i två varianter - ungdom och vuxen! Jag antar att innehållet är ungefär detsamma men kanske är det lite annat språk i vuxenvarianten? Det utgick jag i från och beställde vuxenvarianten till den lilla gullungen - ska hon lästa på engelska så ska det minsann vara svårt! Haha skrattade elaka mamman.

Idag insåg  jag att det är dags för 12 000 mila service på Tekla- bilen och jag for in på Volvo för att boka tid...I slutet på augusti fanns det tid och 4 715 kostar det! Hm, det är dyrt att gå in till tandläkaren och gapa men detta var ett snäpp värre...Nåväl, det är väl bara att finna sig i sitt bittra öde tänkte jag och noterade tiden.
Sedan höll jag nästan på att sprätta iväg än mer pengar - hamnade i bilhallen och funderar nu allvarligt på att köpa en ny bil...Något dyrare än en service kan jag berätta!
I morgon följer exmaken med mig och kollar på den - han behövde inte ens övertalas till det. Jag antar att det tilltar den manliga fåfängan lite att bli tillfrågad inför så stort inköp, att  fortfarande vara betrodd att råda mig i dylika ekonomiska spörsmål. Okej då,  han är snäll men det tycker jag faktiskt jag att han kan vara med mig som genom åren lagt så mycket tid och energi på honom!

Näe, nu ska jag tvätta mig under armen och svärta fransarna, sätta på mig en fin blus innan jag går i väg  i mina bekväma skor och  med en varm tröja i väskan som säkerhetsåtgärd för den kalla jämtländska kvällen. Det gäller liksom att parera flärden med  ändamålsenlighet i den sk out-fiten.
Ha det gott!

Vintern väntar!

Åhå, så gick det en vecka igen. Dottern har varit med sin pappa och jag har ägnat mig åt jobb, tv och träning. Det händer inget välbehövligt med min vikt men med min kondition känner jag! Så jag fortsätter träna, jag tog en stavpromenad igår kväll och både tempo, tid och sträcka var till belåtenhet.

I dag ska jag och dottern ut till stugan en sväng, förberda lite inför ett grillparty hon ska ha tillsammans med sina gamla lagkompisar från fotbollen. De flesta av dem har spelat fotboll ihop i minst tio år och några har hunnit med både basket och innebandy också tillsammans några år. Nu är det sprida på diverse gymnasielinjer och har fått både andra kompisar och intressen. Mitt i alltihopa så både vill och kan de träffas i morgon kväll och jag hoppas de får en härlig kväll med minnen, framtidsvisoner, prat och skratt och flams. Så där härligt kravlöst, vänskapligt och nära som blir till en varm minnesbild att bära med sig genom den långa vintern. 

Fast varför säger jag så "den långa vintern" - jag som egentligen inte har några bekymmer med vetskapen att det blir vinter i år också. Det stör mig inte att den kommer, jag ser framemot den precis som jag gör med sommaren. Trots att den är lika opålitlig - i sommarvisonen ingår ju ljumma,vindstilla kvällar, varma sköna soliga dagar och semester. I vinterditon ingår härligt, ärligt vinterföre, snöknarr under skorna, rimfrost på träden och en värld inbäddad i ett mjukt . vitt täcke.
Hm, om jag tar ner mig på jorden så inser jag ju att sommaren inte alltid är solig och varm, just nu är den lite grå och snålblåsig och kall. Å vintern kan vara både slaskig och trist och även förbannat halkig. Men ändå...
Dessutom så ska jag först avnjuta fyra veckors semester (jag försökte faktiskt erbjuda mig att jobba hela sommaren om jag fick dubbel semester till vintern men min chef tyckte inte det var någon bra idé!) och sedan kommer hösten sakta smygandes när jag jobbat några veckor. Då ska jag njuta av den.

Semestern ska ägnas åt att förbereda en kusinträff i ovan nämnda stuga, strosa runt i staden och sedan fara ner till dottern en sväng och må lite gott. Inga långa utsvävningar, inga stenhårt planerade veckor som synes. Men sköna hoppas jag!

Långvecka

En vecka kan vara väldigt lång...Nästan en månad kanske? Jaja, någonstans tog det stopp - vet inte riktigt vad som kom i vägen. Jag har ju läst både här och där och t o m kommenterat hos en del, fast inte alls i den utsträckning jag brukar. Slö? Nja, ibland beror det nog inte på det utan på anfall av självkritik, lite Jante  på axeln - tro inte att du är något Annika. Har mitt bloggande något berättigande? Jag menar det finns massor med människor som formulerar sig så väl och som både kan och vill dela med sig av både sina innersta tankar, sina smärtor, sin glädje och beskriver sin vardag så det berör djupt in i hjärteroten. Ibland känns det som om jag bara har en "blajblogg". Fast kanske är det så att för en del är det lite trevligt - lite vardagstankar om ditten och datten? För det finns ju några som läser även min blogg.
Egentligen är det här lite typiskt mig, jag kan emellanåt fall in i att  "andra är alltid bättre". Jag får väl tänka som jag gjorde i en svacka i mitt pedagogiska värv - jag är inte stans bästa pedagog men jag är inte den sämsta heller. Å så är det kanske - jag har inte cyberrymdens bästa blogg men det är helt klart inte den sämsta heller!  För gudbevars, jag har ramlat in på bloggar som är både ytligare än den här och dem där layouten är katastrofer  och andra där språket håller sådan låg nivå att man nästan får skämsmin själv som läsare. Men det finns ju betydligt fler som jag njuter av, blir berörd av, återkommer till.
Jaja, jag fortsätter väl med min "trallvänliga" blogg och kör väl in något lite stick med diverse  sura tankar och elakheter emellanåt. Bra så?
Nu ska jag duka frukost i min soliga trädgård till mig och min dotter!


RSS 2.0