Fame

 
 
 
 
Fame Title Screen.png
(bild lånad från Wikipedia)
 
Kommer ni ihåg den här? Jag menar inte filmen utan i tv-serieformatet?
"You've got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying - in sweat!"
sa "dansfröken" Miss Grant (Debbie Allen) i inledningen av varje avsnitt.
 
Den gick i Sverige på 1980-talet, kanske från mitten någon gång. Jag älskade den! I fjol köpte jag den första säsongen på DVD. Det blev ändå inte av att jag tittade - letade liksom efter rätt tillfälle. Det skulle stämma.
 
Till slut så stämde det - kom på att lång bussresa med fotbollslaget var det rätta! Så jag ägnade en helg på bussen åt Fame. Där var de alla - Shorofsky, Leroy, Amatullo,, Coco Bruno, Doris, Julia mfl.
 
Det var 4 cd-skivor i DVDalbumet. I säsong två är det 6 skivor! Hur jag vet det? Tja, för att snälla dottern beställt den åt sin mamma, den kom häromdagen. Å nu bestämde jag mig för att inte vela så länge om rätt tillfälle - redan i går kväll började jag se den. Så att nu vet ni vad jag gör några kvällar framöver...
 
 
 
 
 
 
 
 

Spanar...

 
 
 
 
...efter min träning! Jag har alldeles kommit av mig men det har tyvärr inte kilona, de bara väller på mig. Inte bra!
 Detta måste jag ta  tag i eller hur?!
 
 
 

Månne det är månen?

Påverkas vi av månen? Jag är benägen att tro det, nu har jag i tre nätter på rad inte somnat före två... Det är fullmåne.
 
Jag har som vanligt tagit min lilla tablett som ska tas 1 timme för läggdags och hoppats på att somna och slippa vakna 13 gånger på natten. Det enda jag sluppit är att somna...Först framemot tvåtiden har John Blund behagat besöka mig och det är lite sent när jag ska kliva upp strax före sju...
 
Nu ska jag snart fara på fotbollsmatch och göra en insats. Utanför planen. Närmare bestämt vid parkeringen.
Å dyker månen upp så får den parkera långt uti skogen, jag vill sova inatt!
 
 
 
 
 

Tisdag 20 augusti

Ja det gick ju hyfsat det där mötet - men låååångt var det!
 
Nu har jag jobbat i två dagar och blivit totalt tom i luvan bitvis. I kväll orkade jag iallafall göra lite insatser i mitt lilla hem. Röjde ihop i köket - det är så himla trevligt när det är fint i köket.
 
På mitt bord här i vardagsrummet brinner ett värmeljus och jag ska försöka varva ner mig med att bara sitta här och vara en stund. Sedan är det dags för sängen.
 
 
 
 

Det närmar sig...

...imorgon är det s a s "fulla ös,medvetslös" som gäller. Tre sk planeringsdagar med schemadiskussioner, målformuleringar och arbetsplaner. Sedan börja höstterminen för de små liven på torsdag. Å dan efter det är det ju fredag och m a o helg igen!
 
Efter jobbet kommer nog något värre - ett möte i fotbollsklubben där det lär storma lite på. Ibland känns det som ett "gubbdagis" och jag blir så trött... Å ibland så är det för många som vill bestämma och ha koll på allt och inte litar på någon annan, alternativt dubbelkollar det mesta som andra gjort. Så kom inte och snacka med mig om att det är lättare att jobba med karlar, det tror jag inte ett dugg på numera. Ett jäkla klagande på det mesta och de flesta från dem.Själv är de var och en världsmästare eller i allafall bra mycket bättre än vi vanliga dödliga...
 
Idag hade vi match och jag var en av två matchansvariga - ett roligt jobb upptäckte jag och tror att jag fick till det. Inte alls så svårt och betungande som det framställts för mig. Sedan tycker jag att det är viktigt att "se" alla som hjälper till och jag tror att jag fick till det. En kopp kaffe till den som står i entréen och säljer biljetter är ett litet besvär i jämförelse med hur mycket det uppskattas! Å sån´t är jag bra på. Att ge lite omtanke och som sagt se.
 
"Å sån´t är jag bra på" - det lät lite skrytigt det. Men näe, jag är bra på det. Så det så.
I morgon går jag på jobbet och är bra på det också! Inte världsbäst men inte heller sämst i stan. (Måste peppa så inte den där "vill-inte" känslan tar över!)
 
Hoppas eran måndag blir bra!
 
 
 
 

Synd om mig?

Nu närmar det sig på riktigt, semesterslutet!
På måndag är det jobba som gäller ett tag framöver.Å egentligen är det ju inte synd om mig - jag har ju faktiskt ett jobb att gå till!
 
I dag ska jag bege mig till stugan och putsa fönstren som jag sullat ner i mitt kittande och så måla lite runt dem.Känns lite motigt, det där sista finliret är alltid så segt. Men inte heller här är det synd om mig - jag har faktiskt en stuga (nåja,jag äger hälften om man ska vara noga) att fara till och varva ner i om jag vill.
 
Å att jag behöver tvätta är heller ingen anledning till att ömka mig.Jag har tvättmaskin i badrummet och behöver inte boka tid i tvättstuga och svära över hur dåligt den som tvättat innan städat...
 
Ute är det dessutom lite småsoligt så inte ens vädret är emot mig. Så egentligen är det inte synd om mig alls, jag bara vill gnälla lite...över semesterslut, tvätthög och fönsterputsande...

Trevlig gnällfri helg på er!
 
 
 

Puh!

Men åh, det blev en tuff start på veckan - en planerad inskolning samtidigt som det ramlade in en alldeles ny inskolning. På det så kom ett nytt barn till - som visserligen varit på besök några gånger men nu helt plötsligt skulle lämnas. Å kollegan som hade ansvar för inskolningen gick på semester efter tisdagen...
 
Jag var rätt slut efter två dagar, men jag ringde in en vikarie till och hoppades på chefens förståelse för detta tilltag. Så kunde vi få till lite verksamhet för de små liven!
 
Sedan har veckan rullat på - det har varit rena avkopplingen att fara ut till stugan på kvällarna och kitta ett fönster!
 
I helgen har det varit fotboll - både herr- och damfotboll. Så just nu är jag hemma, ska göra lite ärenden i morgon och sedan blir det mer kittning och målning.
 
Jobba? Näe, jag har semester kommande vecka!
 
 
 
 
 

Gruvsamt

I morgon är det dags för arbete igen...Å jag vill faktiskt inte! För jag tycker det är så skönt att vara ledig. Efter lite drygt fyra veckor så känns det precis som jag befarade, segt. Så nästa år gör jag som jag brukar delar upp semestern i två, ungefär, lika långa perioder!
 
Det har blivit lite ekorrtag senaste veckan - har plockat både röda vinbär och jordgubbar. Så nu finns de lite i frysen att ta till framöver hösten och vintern! Samlar på mig lite.
 
Nu är klockan sen så jag får väl börja förbereda mig för den gruvsamma morgondagen genom att lägga mig och sova...
 
 
 

Lägesrapport

Fotbolls-EM är över men semesterlivet går vidare. I allafall tills på måndag - då ska jag göra en insats igen. Den här veckan har jag kombinerat stugliv och hundvakteri. Därtill har jag varit en av flera tusen "semesterfixare". Jag har alltså hantverkat. Som så många andra.
 
Även denna sommar skriker stugfönstren efter nytt kitt. Så nu har jag påbörjat det. Å precis som ifjol tycker jag det är lite skönteftersom jag kan se ett tydligt resultat av min arbetsinsats. Vilket jag inte alltid gör i mitt jobb.
 
Jobbet ska jag alltså återvända till på måndag. Fast bara för en vecka sedan blir det en veckas semester till! Sedan börjar jobbet på "riktigt"...Funderar på att planera in några semesterdagar redan nu så jag har något att längta till i min  vardag!
 
Idag ska jag uträtta lite och tvätta. I morgon bär det av med fotbollslaget igen. Misstänker att EM-effekten publikmässigt inte tar sig ända ner till division 1, vi blir väl inte så många som supportrar. Men en härlig fotbollsfest var det i allafall det där EM:et, det kan ingen ta i från oss. Nu har Sverige lagt ribban, högt dessutom, för nästa mästerskaps arrangörer!
 
Men som sagt det är över nu och nästan semestern också, livet går vidare.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0