Förändringsobenägen?

Blogg.se har gjorts om. Till det bättre, antar jag. Än har jag dock inte fått fatt i det. Jag höll inte på att hitta var jag skulle trycka för att kunna skriva ett nytt inlägg....Det är säkert inte så svårt - antar att jag bara blev lite stressad över att det välbekanta ser annorlunda ut.
 
Hm, är jag alltså en sådan som har svårt för förändringar?! En sådan där bromskloss som inte ser fördelen med förändringar? Eller är hjärnan trött?
 

Midsommar

 
Det är midsommarafton och solen skiner!!!
Jag har en vecka kvar att jobba innan det blir semestern.
Både midsommar och semestern kommer jag mestadels att tillbringa i stugan. Det blir bra.
 
Trevlig midsommar på er!
 
 

Rapportering

Torsdag: Sååå skönt det var att tvätta sig efter att ha tagit av tryckapparaten! Lugn dag på jobbet med lite städning av bänkar och träning till avslutningen.

Fredag: Skolavslutning. Sedvanlig skönsång av de små liven inför föräldrar och allehanda släktingar. Eftersom vi har flera stycken som flyttar eller byter skola så var det lite extra känslosamt efter vårt fika...
Kvällen delade jag med min dotter - vi såg fotboll (det gick ju som bekant åt pipsvängen!) med lite dipp och grönsaker och goda cup-cakes som hon gjort.

Lördag: Äntligen tog jag itu med en rejälare städning! Å sedan kom en mamma till en av tjejerna i fotbollslaget och röjde i min trädgård! Jisses, det blev fint bara av att röja - hon ska återkomma för att plantera lite och röja lite mer! Jag är så tacksam och så glad!!! Vi avrundade  med vin, räkor och prat! Skön kväll.

Söndag: Tog en riktig slappdag! Mest jäst i soffan  och tittat på tv. Men varit ute en sväng och ryckt maskrosor! Skrivit protokoll, plockat ur disk, handlat och nu är det soffhäng igen!

Jag börjar tro att jag utimellan fungerar som en alldeles vanlig människa och varvar hårt jobb med lata dagar! Men faktum är att jag börjar tro att doktorn hade rätt igen - jag behöver nog den där medicinen för att fungera just nu...


Tryck

Jag sitter i soffan och trycker. Det har jag gjort hela dagen. Inte suttit i soffan utan tryckt. Eller tagit trycket - hela dagen!

Jag gör ett sk 24 -timmars tryck. Jag har sedan klockan 8 i morse gått  omkring med en bärbar blodtrycksapparat, som så klart är kopplad till en manchett.

Varje halvtimme idag har jag stannat upp när maskinen börjat "durra". Till barnen på jobbets fascination. De lärde sig snabbt - att inte prata med mig då eftersom jag ändå inte fick svara och att jag måste vara stilla. Frampå eftermiddagen var de dom som berättade varför jag ibland bara stod still och inte sa nåt när vi träffade andra!

I natt ska trycket bara mätas en gång i timmen. Finfin sömn det kommer att bli här!  Fast tvärtom. Jag har hostan från h......och den har hållt mig vaken mest halva nätterna ett tag. Å så kommer jag att vakna när det stasar runt armen och sedan förmodligen hosta ett tag och så vara på väg att somna till sist...då är det dags för ett nytt tryck. Japp, jag tar ut allt elände i förskott! 

Nu ska jag snart göra nåt riktigt snuskigt!!! Jag ska sova i samma t-shirt som jag gått i hela dagen! Skitäckligt! Men därtill är jag s a s nödd och tvungen enligt syster Harriet. För manchetten är fäst i ärmen och så är det nån slang från själva "durraren" (den hänger runt min hals) till manchetten som krånglar till det.

I  morgon klockan 8 tar syster Harriet hand om apparaturen och jag får tvätta mig och åka till jobbet. Å så får vi hoppas att även doktorn är nöjd när han lästa av mina värden.

Godnatt!


Lätt deppig eller rätt lat?

 


Jag hade ett samtal med doktorn i veckan, per telefon. Så det blev medicin, som jag kan komplettera med KBT om jag vill. Det ska jag nog göra.

I höstas när jag var dit fick jag med mig ett papper som jag skulle fylla i för att "mäta" mig på depressionskalan. Jag hörde aldrig något om resultatet på det. Så jag antog att jag var nedstämd, precis vad han sa doktorn vid besöket. Nu påminde jag honom om att jag fyllt i den. "Ja, den visade på en lätt depression" sa han nu. Jag kom mig inte för att fråga varför han inte meddelat mig det. Men visst är det lite konstigt?

Försöker känna efter om jag är deprimerad men jag blir bara så trött på mig. Tror ibland att jag  bara är genuint lat.Det är min favvovecka

...på ett sätt. För om jag hade råd och möjlighet att gå ner i tjänst så skulle jag vilja vara ledig på onsdagar. Å det är jag ju i morgon pga av nationaldagen.

Det vore väl alldeles förträffligtt att arbeta två dagar, vara ledig en, jobba två och vara ledig två? Alltså jag har inget behov av en långhelg med fredag eller måndag ledig. Näe, jag vill ha ett avbrott mitt i veckan när diverse trivialiteter kan ordnas - frissan banken, tandläkaren eller storhandlingen. Eller nåt annat.

Nu är det ju röd dag i morgon men då ägnar jag den åt fotboll i stället! Det blir bra det också.

Ha en skön nationaldag på er! En del behöver jobba och en hel del av dem gör det för att samhället ska fungera för dig och mig och några till, det tackar jag för! Men ni andra - ni som kan ägna er åt nationalistisk yra - se framför allt till att njuta av den lediga dagen!!!
Länkar

Vill bara tipsa om en länk, ett initiativ av några flickor härifrån. De har en hemsida också som heter juliaresan.se

F ö vill jag bara önska er en trevlig helg!


RSS 2.0