Barnarbete

Jag gillar barnarbete! Tycker det är perfekt att bedriva så här på sommaren, även om det kan bli lite stökigt emellanåt, som synes på undre bilden...
 
Under veckan har det förekommit här i flera dagar. Full fart från tidig förmiddag till sen kväll, ibland har barnet och jag ätit middag först vid åttatiden på kvällen!
 
Sa jag att barnet fyller 27 i höst?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schema

Nu jobbar jag för tredje veckan i rad och det går bra! Jag och en kollega ägnar några dagar åt att lägga schema inför hösten för personalen på fritidshemsavdelningarna. Kan ju låta busenkelt...men har man alla parametrar så är det lite klurigare. Om alla jobbade heltid skulle det också vara enklare...men det kan ju var ok med deltid om man inte har en massa specifika krav...
 
Nåväl vi lägger detta pussel för 14 personer som är på tre avdelningar. På eftermiddagar. Under dagtid är de spridda på i sex olika klasser. Å då ska det räcka till där också så lärarna blir nöjda... Vilket vi vet på förhand att en inte kommer att vara, men de klagomålen kommer vi att be henne överlämna till chefen. 
 
Så i morgon ska schemat skrivas in i datorn, skickas ut till kollegor och adminstratören som lägger in tiderna i löneprogrammet så det blir rätt vid vikarieanskaffning, kompledigt mm. Å så chefen då. Som faktiskt varit oss lite behjälplig och kommit med bra frågor, påpekanden och idéer. 
 
 
 
 

Orken tillbaka

Jahaja, nu har det gått en vecka - jag har jobbat och det har varit kallt, blåsigt, soligt, blåsigt, varmt och blåsigt.Det blev en hel del uteaktiviteter ändå. Grillad korv till lunch en dag - ute givetvis, den liksom mellanmål smakar godast ute! 
 
Men vi har inte bara varit utomhus, vi har en idrottshall som vi använt, vi har spelat UNO  och så har barnen faktistk fått leka en hel del själva också eller lagt pärlplattor.
 
Vi  avrundade veckan med lite spa på fredags fm. Det var uppskattat! Fotbad med efterföljande fotmassage, manikyr med nagellack och en stund i massagestolen. Låter rätt skönt va?
 
Själv haver jag hostat hela veckan men nu börjar det ge sig. Så jag for till stugan och gjorde ett ryck med veden idag och lite annat smått. Sedan var jag tvungen att fara  hem en sväng...
 
Dotterns fotbollsmatch sändes på nätet och den ville jag se. Det blev oavgjort - vilket var synd, de borde ha vunnit. Dessvärre gick dottern av plan redan i första halvlek, dock inte helt oväntat då hon har lite ont. Eller snarare rätt mycket ont - hon kliver inte av frivilligt annars! 
 
Nu ska jag titta lite på damlandskamppen i  fotboll mot Mexiko och hänga en tvätt innan jag far ut till stugan igen. Elda lite, läsa lite och må lite gott.
 
 
 

Blytung

Jaha, jag for hem lite tidigare än jag tänkt. För i går morse kände jag mig totalt dränerad på energi . Det var som om kroppen gått in nåt blytungt läge. 
 
Efter att ha sovit två timmar på förmiddagen plockade jag omständligt ihop mina grejor och de tog nästan två timmar det också...ineffektiv m a o. Väl hemma stöp jag i säng  och sov i två timmar till!
 
Först därefter fick jag mig till att plocka upp grejorna - mat bl a...men youghurten var ok i morse ändå. Sedan blev det en kväll i soffan.
 
23.30 låg jag i sängen och somnade ganska omgående - alltså, det var ju otroligt för att vara mig. En normal dag kan jag inte sova på dagtid och sedan somna direkt på kvällen! 
 
Ikväll vart jag bjuden på middag hos en kompis - precis vad jag behövde när jag frampå em började återfå livsandarna. Så det blev sillmiddag ute i kvällsolen, så gott och så härligt! 
 
Nu återstår söndagen och sedan blir det jobba i tre veckor innan nästa semestersväng. Blir bra det!
 
 
 

RSS 2.0