Dagens lärdom

Idag var jag på apoteket och hämtade lite medikamenter - bl a det jag äter för min lätta depression (känner mig inte helt bekväm med att det är så , ens efter flera månader med medicin) När jag skulle säga vad jag skulle ha så sa jag " Citro...nånting ock så ska jag blodtrycksmedicin. Då hade hon apotekerskan redan fått fram min lista där på dataskärmen.
 
Jag berättade att jag tyckte det var så tjorviga namn. Hon berättade för mig att numera heter det flersta mediciner utifrån vilket verksamt ämne det innehåller.
 
Visste ni det? Jag konstaterade att man lär sig nåt nytt varje dag.
 
 

Julförberedelser!

 
 
 
Nu har jag bokat mig en biljett. Det blir jul i New York i år!
Full koll på ekonomin har jag väl inte - men det reder sig, jag får snåla lite (läs ganska mycket) på pengarna i höst.
Å boende det har jag inte löst - jag kan inte bo på dotterns collegerum. Så är det någon som har något bra förslag så hör av er! Kanske har du någon bekant som lämnar sin lya på ´Manhattan i december och behöver någon som vattnar blommorna, hahha! Men allvarligt - har du ett bra tips på boende så hör av dig!!!
 
Ps. Idag har jag faktiskt inte varit aptrött efter jobbet! Sköööönt!
 
 

Ätligen helg!

Men det blev helg den här veckan också!
 
Inför skolstart brukar många barn få nya kläder. Jag är ju sedan länge befriad för dotterns kläder så jag antog att det var min tur nu. Så jag fick en ny tröja och byxa i går. Å jag tror at det slank ner några passande linnen att ha under tröjan också. Samt ett par nya trosor, Så välkommen höstterminen - jag är redo!
 
Eller så är jag inte redo, jag bara inbillar mig. För egentligen skulle jag vilja vara ledig, det har varit tillräckligt denna 1,5 vecka jag jobbat efter semestern för att ledighetsbehovet uppstod igen...om det ens varit borta.
 
Nu ska jag ägna mig åt tvätt, städning, fotboll och föreningsfest resten av dagen!
 
 

Vakenchock

Ni vet hur det är när man yrvaket stirrar på klockan och försöker få ordning på tankarna som rusar genom huvudet inom loppet av några sekunder?
 
Det hände mig. När jag vaknade så tittade jag på klockan och konstaterade att den var kvart i sju. Å samtidigt att jag inte dragit upp "ringknappen" - vilken tur att jag vaknade hann jag tänka. "Vilken tid börjar jag idag, är det onsdag i dag?"
 
Jag satte mig upp för att kliva upp. Då först upptäckte jag att jag sovit med kläderna på! Å jag mindes att jag lagt mig för att vila lite en stund efter att jag kommit hem från jobbet. För att jag var så himla trött. Å kände mig smått chockad över att jag kunnat sova så länge - typ 13 timmar.
 
Jag förstod till sist; det var fortfarande tisdag och det var kväll....En timme hade jag knoppat.
 

Nu blev det lördag igen!

Jaha ja, två arbetsdagar avklarade och jag vart trött som om det vore 49 på raken!
Vi håller ju på med en liten omflyttning, chefen kallar det utveckling och vi kallar det inte ens omorganisation längre...
 
Men idag är det lördag och jag ska inhandla lite mer till mitt fönsterkittande. Sedan ska jag ta en sväng till kyrkan och se när en av mina närmsta arbetskamrater tackar ja till att få en äkta make.
 
Därefter kanske det kan bli lite röj här hemma - förfallet har varit totatl i flera veckor. Det har varit s a s noll prio på att sköta hemmet. Å det är så underligt hur lätt det är att lägga saker på hög - på fel ställen dessutom. Men jag ska ta mig an det hela sakta, mycket sakta misstänker jag, men säkert.
 
Ha en skön helg!!!

Sådär

I morgon är det slut, finito för denna gång... Semestern är över och jag ska sälla mig till de hårt arbetandes skara igen. Känns så där.
Solen har skinit och jag har klippt gräs och kittat fönster. Känns.
Kittandet är nästan klart. Jag har skrapat, målat och kittat.  Resultatet? Sådär.
Dottern åker tillbaka till det stora landet i väster på fredagmorgon...Känns så där.
 
Så jag känner mig lite sådär bara.
 
 

Muuu!

 
Men åh, jag är så less på den där Blogg.se-kossan som nu och då tar sig in i serverrummet!!!
 
 
 

Kitteri

 
Mera semester står på agendan! Jag har haft två dagar och ska vara ledig i två veckor till räknat från idag.
Å nu har jag fått lära mig så mycket om det som ledigheten ska ägnas åt ida.Hjärnan är helt matt...
 
Min kompis Elisabeth har hjälpt mig att komma i detta utmatterade tillstånd. För hon har visat hur jag ska förfara med fönstren i stugan. Som behöver kittas...Å idag har vi tagit steg för steg och till sist kom vi fram till själva kittandet. Som jag kommer att få träna tålamodet på. Väldigt.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0