Grillmästarinnor - finns dom?

Idag har det inte regnat och inte skinit (heter det verkligen skinit? Skint?) någon sol. Lite mellandag m a o. Temperaturen var i allafall ändå lagom för en grillning.Det blev middagen idag grillandet - sallad och grillad fläskkarré. Vi kunde sitta ute i kortärmat i nästan en timme.

Men egentligen borde det inte stått grillat på menyn idag och ingen annan dag heller. Det borde egentligen vara praktiskt omöjligt eftersom vi är två femininer i huset och det vet väl alla att det är MÄNNEN som grillar?

Jamen ursäkta mig, döttrar till ensamstående mödrar skulle alltså inte få möjlighet att avnjuta resultatet av den varma årstidens vanligaste syssla i svenska trädgårdar?!?!

Vi kan grilla, både jag och dottern. Rätt bra också, köttet blev perfekt. Okej då, fläskkarré är kanske inte det mest finlirskrävande köttet men ändå.

När vi är hos släkt och vänner så stämmer schablonbilden som ofta levereras i media - det är mannen i hushållet som sköter grillandet. Underbara sallader, superba efterrätter (och förmodligen också grillmarinaden) har gjorts av kvinnan. Liksom den inbjudande dukningen.

Är schablonbilden verkligen sann?  Finns det inga grillmästarinnor, bara grillmästare? Hur är det hos er?


Kommentarer
Postat av: Ninni

Hahahha hemma hos oss grillar maken! Men jag KAN grilla, det har bara blivit så.

Vi har en gasolgrill och den kan inte jag med fniss

Men jag är en hejare på att göra goda sallader och tillbehör.Ha en toppendag..kramen

2010-07-15 @ 09:28:37
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Ninni

Förresten ang din kommentar om verifieringen..ibland behöver man inte men ibland så dyker skiten upp.Fattar inte varför man ska behöva fylla i en massa obegripliga ord som man knappt kan läsa!

2010-07-15 @ 09:29:51
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: självaste annika

Haha du Nina, skyll på att du inte kan med grillen! Lär dig den då!

2010-07-15 @ 20:52:47
Postat av: L

Det finns maskulinum (börjar med det), femininum och sen neutrum. Det hörs ju på namnet att det inte finns några "....mästarinnor"! Mästare finns, och dom är antingen maskulina eller neutrum!

2010-07-22 @ 23:19:06
URL: http://sundsvall.webblogg.se/
Postat av: självaste Annika

Till L; jaha, det kanske heter mästare - fast nog hör man ofta mästarinna, "världsmästarinna på 200 m" t ex. Men heter det skinit?

2010-07-23 @ 15:13:48
Postat av: Anneli

Hemma hos oss är det mest jag som grillar, köttet blir inte svart och torrt då ;) H får duka och fixa salladen.2010-08-22 @ 18:56:47
URL: http://jamtlandstos.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0